راهنمای تنظیم مد شارژر خودکار و منبع تغذیه برای شارژر هوشمند NPB بخش سوم

راهنمای تنظیم مد شارژر خودکار و منبع تغذیه برای شارژر هوشمند NPB بخش سوم

در ادامه سری مقاله های قبلی، در این مقاله به بررسی یکی دیگر از ویژگی های منحصر به فرد شارژر NPB می‌پردازیم. سری شاژرهای NPB این قابلیت را دارند که به طور هوشمند ولتاژ باتری را شناسایی کنند و آن را طبق منحنی خاص خودشان شارژ کند. در حال حاضر این ویژگی یکی از اختراعات و نوآوری های روز مین‌ول MEAN WELL است که دراین شارژ به کار گرفته شده. با استفاده از قابلیت می‌توان انواع باتری ها را شارژ نمود.

برای مثال فرض کنید شارژر در مد هوشمند می‌باشد؛ رنج تغییر سطح ولتاژ شارژ NPB در بازه 54 الی 100 ولت DC است. این دستگاه قابلیت شارژ باتری از برند فرضی A با ولتاژ 68 و هم شارژ باتری دیگری از برند فرضی B از نوع C (C-type) با ولتاژ 80 ولت را با توجه به این نوع ویژگی تشخیص هوشمند ولتاژ را دارد. برای استفاده از این ویژگی منحصر به فرد تنها لازم است که باتری به طور پیش فرض دارای BMS داخلی باشد.

عملکرد تشخیص هوشمند ولتاژ، با استفاده از از دو جریان شارژ مختلف، مقاومت داخلی باتری و تغییرات ولتاژ گذرا (شیب dv/dt) را محاسبه میکند. به هنگامی که شیب این دو پارامتر مثبت می‌شود، عملیات شاژر باید خاتمه یابد. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، شارژر به صورت متناوبی جریان دهی را از 100% به 30% کاهش می‌دهد در نتیجه ولتاژ باتری تغییر میکند. با این عمل مقاومت داخلی باتری را محاسبه کرده و با زمان توقف شارژ را مشخص میکند.

یک سمپل زمانی از الگوریتم تشخیص ولتاژ هوشمد شارژ npb

یک سمپل زمانی از الگوریتم تشخیص ولتاژ هوشمد شارژ NPB

مفاید و مشخصات این روش در جدول زیر آورده شده است :

مفایدمی‌توان برندها و مدلهای مختلف باتری را شارژ نمود
مشخصات

 

 

باتری تنها در مد جریان ثابت (CC) شارژ میشود.

تنها باتری تا سقف 80% الی 90% شارژ می‌شود.

(الگوریتم با تشخیص شیب مثبت مقاومت داخلی باتری، اعلام توقف شارژ را میدهد)

در شکل زیر منحنی مقاومت داخلی باتری 3 کمپانی مختلف نشان داده شده است. منحنی را می‌توان به 3 ناحیه تقسیم می‌شود. شکل منحنی تقریبا شبیه یک وان می‌باشد. در ناحیه اول شیب منحنی منفی است؛ در ناحیه دوم مقاومت داخلی باتری تقریبا ثابت می‌باشد. در ناحیه سوم شیب مثبت شده و شارژر با تشخیص این موضوع فرآیند شارژ را خاتمه میدهد.

تغییرات مقاومت داخلی در فرآیند شارژ باتری برای تشخیص هوشمند ولتاژ شارژر NPB

تغییرات مقاومت داخلی در فرآیند شارژ باتری برای تشخیص هوشمند ولتاژ شارژر NPB

محاسبه شیب تغییرات مقاومت داخلی باتری، مکانیزم حفاظتی اصلی تشخیص ولتاژ هوشمند می‌باشد. این آستانه حفاظتی برای باتری های لیتیوم-یون در حدود 110% الی 120% ولتاژ باتری عمل می‌کند. در شکل زیر این آستانه با خط قرمز نشان داده شده است. دیتاهای استخراج شده مربوط به باتری های سه کمپانی پاناسونیک، سونی و سامسونگ می‌باشد. خط سبزی که در شکل زیر است، آستانه عملکرد قطع شارژ باتری توسط BMS باتری است که معمولا در حدود 90% ولتاژ باتری عمل می‌کند. در بازه 90% الی 115% ولتاژ باتری، مقاومت داخلی باتری ثابت است. اگر به هنگامی که باتری دارای BMS است اما مد تشخیص هوشمند شارژ باتری استفاده کنیم، BMS در انتهای فرآیند شارژ ارور افزایش ولتاژ (OVP) میدهد.

محل حفاظت قطع فرآیند شارژ نسبت به مقاومت داخلی برحسب درصد شارژ

محل حفاظت قطع فرآیند شارژ نسبت به مقاومت داخلی برحسب درصد شارژ

 

سری‌های NPB مین‌ول در رنج توانی 450وات الی 1700وات موجود می‌باشند و همگی دارای ویژگی تشخیص ولتاژ شارژ هوشمند اند. از این محصول می‌توان برای شارژ کردن باتری ها با برندهای مختلف دستگاه هایی نظیر یونی سایکل، خودرو هدایت‌پذیر از دور استفاده نمود. برای اطلاعات بیشتر از این محصول و یا مشاوره در زمینه های شارژر باتری می‌توانید با ما در تماس باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *