درایور ایزوله led

درایور LED ایزوله یا غیر ایزوله؟ کدام مناسب است؟

امروزه استفاده از لامپ های LED بسیار رایج شده و تقریبا در تمامی محیط‌ها از این نوع لامپ ها روشنایی استفاده میکنند. علت این رشد، به خاطر مصرف کم و همچنین کاهش هزینه های ساخت و تولید خود لامپها و تجهیزات مرتبط با آنهاست. تجهیزاتی که برای این لامپ تولید میشود، علاوه بر اینکه تمام استانداردهای ایمنی در آن رعایت کنند، باید طول عمر خوبی نیز داشته باشند.

طبق آخرین اعلامیه سازمان های استانداردسازی درایورهای LED، پورت کنترل روشنایی(Diming port) و خروجی کم ولتاژ ایمن(SELV) باید اساسا ایزوله باشند. هدف این است که اگر اشتباها دیمر به مداری غیر از کم‌ولتاژ ایمن(non-SELV) وصل شد، احتمال برق گرفتگی، کاربر ویا نصاب کمتر بشود.

در ادامه این مقاله، راجع به ایمنی و طول عمر درایورهای ایزوله و غیرایزوله را به طور مجزا صحبت میکنیم.

ایمنی

به تصویر زیر توجه کنید. همانطور که مشاهده میکند، قسمت اولیه و ثانویه درایور با یک ترانسفورماتور و اپتوکوپلر ایزوله شده است و فاصله ای بین آنهاست که طبق استانداردها، رعایت شده است.

اگر به طور اتفاقی، در بخش اولیه درایور به طور اتفاقی شوک الکتریکی یا هر اتفاق نامطلوب دیگری بیفتد، دیگر ولتاژ زیاد به بخش ثانویه منتقل نخواهد شد و کاربر از هرگونه آسیب حفظ میشود. این رویه، در اصل یک مکانسیم ایمنی، برای حفظ سلامتی، کاربر و لامپ های LED است.

ترانسفورماتور درایور ایزوله
ترانسفورماتور درایور ایزوله
جدا کردن بخش ایزوله برد چاچی
جدا کردن بخش ایزوله برد چاپی
اگر از درایور LED غیر ایزوله استفاده کنم، ایمن است؟

این واضح است که استفاده از LED درایورهای غیر ایزوله، ایمن نیست؛ اما این به این معنا نیست که اگر شما از درایورهای غیر ایزوله استفاده کردید دیگر نباید شرایط ایمنی دیگر مثل فاصله نصب و … را رعایت نکنید.
طبق همین تعریف، بعضی از شرکت های شناخته شده که در زمینه نور و روشنایی کار میکنند، از LED درایورهای غیر ایزوله استفاده میکنند و ارزیابی ایمنی را بر اساس سیستم روشنایی بیان میکنند نه سیستم تغذیه روشنایی. بنابراین، شرکت‌های نورپردازی، اگر از درایورهای غیر ایزوله استفاده میکنند، میبایست ایزولاسیون های لازم را اجرا کنند، یا ریسک برق گرفتگی کاربر یا نصاب، ناشی از جریان نشتی را بپذیرند. مشتریان این شرکت ها، حتما قبل از این که از سرویس‌های آنها استفاده کنند باید، از الزامات و فرض‌هایی که قبل از اجرای پروژه در نظر میگیرند را مطلع باشند و این موضوع بسیار حیاتی است.

طول عمر:

اگر رک و رو راست باشیم، بررسی تفاوت طول عمر بین LED درایورهای ایزوله و غیر ایزوله سخت و مشکل است. طول عمر به مقدار هزینه و کیفیت قطعات استفاده شده، بسیار وابسته است. حتی دو توپولوژی ایزوله و غیر ایزوله میتوانند هر دو، طول عمر بسیار بالایی داشته باشند. بیشتر درایورهای غیر ایزوله در مواقعی استفاده میشود که قیمت مسئله بسیار مهم است. بنابراین تولید کنندگان حتی از کیفیت قطعات میکاهند و در نتیجه میانگین طول عمر آنها کم و در مقابل اتصال کوتاه بسیار ضعیف اند.

در درایورهای غیر ایزوله، از ترانسفورماتور ایزولاسیون استفاده نشده است(دقیقا خلاف درایورهای ایزوله). بنابراین اگر از سرج ولتاژی اتفاق بیفتد، به سمت ثانویه منتقل شده و به لامپ های LED آسیب جدی میرسد. اما گر از درایورهای ایزوله استفاده میشد، هیچگاه آسیبی از این طریق به لامپ ها نمیرسد و کاملا سالم میمانند.

آیا مین‌ول درایور LED غیر ایزوله تولید میکند؟

درایورهای غیر ایزوله دارای مزایای مثبتی مثل هزینه کم و بازدهی بالایی دارند و به طور گسترده ای در کاربردهای کوچک و کم توان و بازارهای رقابتی و اقتصادی عرضه و استفاده میشوند. به همین خاطر برای کمپانی مین‌ول این تصمیم آسان نبود قبل از حل مشکلات ایمنی و طول عمر حل شود که در زمینه رقابت با شرکت های سازنده LED درایورهای غیر ایزوله با قیمت پایین حرفی برای گفتن نداشته باشد.
مین ول به عنوان یک کمپانی که پیشرو در استانداردهای صنعت منبع تغذیه، ترجیح داد که هزینه ها را بهینه تر و بخشی از سود خود را کسر کند تا درایورهای LED ایزوله مثل خانوده‌های XLG/XBG/SLD بگونه ای عرضه شود که همچنان جایگزین مناسبی برای درایورهای LED غیر ایزوله اشد. مین ول همواره در پی سرمایه گذاری بیشترین منابع خود روی محصولات خلاقانه است که توانایی رقابت بر سر مسائل هزینه ای در بازار را داشته باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *