شماتیک موازی کردن دو منبع تغذیه
برای اینکه جریان ویا توان بیشتری از منبع تغذیه دریافت کنیم یک راهکارش این است که منابع تغذیه را ترکیب کنیم. در این مقاله روی موازی کردن منابع تغذیه برای افزایش جریان بحث میکنیم. به هنگام موازی کردن هر دو منبع تغذیه یا بیشتر باید به نکات خاصی توجه کنیم و اگر خودسر و بدون توجه به قوانین این کار را انجام دهیم امکان آسیب دیدن منابع تغذیه وجود دارد. برای درک هرچه بهتر موازی کردن منابع تغذیه در ادامه با ما همراه باشید...

هدف موازی کردن خروجی منابع تغذیه

منابع تغذیه می توانند به صورت موازی با یکدیگر استفاده شوند، در این صورت می توان جریان بیشتری نسبت به جریان ماکزیمم یک منبع از خروجی کشید همچنین می توان برای افزایش قابلیت اطمینان سیستم ، با موازی کردن دو منبع تغذیه یکی از آنها را به عنوان رزرو در نظر گرفت.بایستی دقت شود که اختلاف ولتاژ خروجی دو منبع بسیار کم باشد و همچنین کابل مورد استفاده جهت موازی کردن دارای مقاومت بسیار پایینی  باشد.

راهکار

به هنگام موازی کردن منابع تغذیه به یک نکته می‌بایست توجه کنیم؛ اینکه آیا خود منبع تغذیه به صورت پیش فرض قابلیت موازی کردن را به کاربر میدهد یا نه؟ اگر منبع تغذیه شما قابلیت موازی کردن داشت (همانندسری‌های RSP-2400, CSP-3000, SHP-10K و …) یا این قابلیت برای آن درج نشده بود می‌بایست دو مسیر متفاوت را طی کنید که در ادامه هرکدام را توضیح دادیم.

     1. منبع تغذیه دارای قابلیت موازی کردن

در ترمینالهای مدلهایی که دارای قابلیت موازی شدن هستند پایه های P , G در نظر گرفته شده است ، با اتصال پایه های P به یکدیگر و همچنین پایه های G ، می توان دو منبع را موازی کرد .لازم است که ابتدا پایه ها P,Gدو منبع به یکدیگر متصل شوند و سپس برق ورودی و اتصال منابع به بار خروجی برقرار شود . مانند شکل زیر

در هنگام موازی کردن توجه به نکات زیر ضروری است :

  1. اختلاف ولتاژ خروجی دو منبع بایستی کمتر از 2% باشد.
  2. سیم کشی ترمینالهای دو منبع تا حد امکان کوتاه و کابلهای مورد استفاده ضخیم باشد.
  3. بعد از موازی کردن ، ظرفیت توان خروجی 90% مجموع توان دو منبع خواهد بود.
  4. در صورتیکه جریان کشی خروجی کمتر از 10 درصد ماکزیمم توان هر منبع باشد ، LEDهای نمایشگر و سیگنالهای وضعیت (pook ,power good, alarm signal) ممکن است به درستی کار نکنند.
  5. از تقسیم مناسب جریان بار بین دو منبع تغذیه اطمینان حاصل شود.در حالت کلی امکان موازی کردن 4 تا 6 منبع تغذیه در یک زمان وجود دارد.
  6. جهت جلوگیری از خروجی ولتاژ ضربه ای در بعضی از مدلهای منبع تغذیه ، بایستی پایه های +s,-s با یکدیگر موازی شوند.

     2. مدلهایی از منبع تغذیه که دارای پایه های P,G نیستند (به صورت پیش فرض امکان موازی نمیدهند) :

  1. استفاده از دیود در پایه های مثبت دو منبع تغذیه

    • نکته : این پیکر بندی فقط مناسب استفاده برای رزور منبع تغذیه می باشد نه افزایش جریان .
  • رنج تحمل جریان دیود بایستی بزرگتر از ماکزیمم جریان خروجی منبع باشد علاوه بر این بایستی برای دیود هیت سینک مناسب تعبیه کرد.

     b. اضافه نمودن مقاومت 0.1 اهم به ترمینالهای مثبت دو منبع تغذیه :

این روش برای موازی کردن منبع تغذیه‌های توان پایین مناسب است. اتلاف انرژی در مقاوم و هیت سینک برای آن بایستی در نظر گرفته شود.

 

اخطار : هنگام موازی کردن دو منبع تغذیه، جریان نشتی افزایش می یابد. بنابر این در صورت تماس فیزیکی با سطح فلزی آنها می تواند منجر به ایجاد شوک شود. برای جلوگیری از این مشکل با نمایندگی تماس برقرار شود.

مطالب مرتبط

کنترل کننده شارژ خورشیدی خانواده PV-ML

کنترل کننده شارژ خورشیدی 20~60 آمپر مین ول | PV-ML MEAN WELL

کنترل شارژ PV-ML از فناوری MPPT ( Maximum Power Point Tracking ) بهره میبرد. این فناوری به صورت هوشمند مشخصات ولتاژ و جریان پنل خورشیدی ...
پروتکل های ارتباطی محصولات مین ول

پروتکل‌های ارتباطی محصولات هوشمند مین‌ول

امروزه حتی منابع تغذیه نیز قادر به ارتباط و وصل شدن به شبکه کامپیوتری و کنترل و مانیتورینگ از راه دور می‌باشند. این ویژگی سبب ...