شماتیک موازی کردن دو منبع تغذیه

8-7- موازی کردن منابع تغذیه

مترجم:حسام عابدی

این راهنما به منظور اطلاع رسانی و احترام به مشتریان ، منتشر گردید،  که در زمینه طراحی، تولید و ساخت و فروش منابع تغذیه سوییچینگ و با توجه به آخرین دست آوردهای علمی و قوانین روز تهیه شده است که شامل اطلاعات پایه در پاورهای سوییچینگ ، مشخصات عمومی، تنظیمات ایمنی( ملاحظات ) ، استانداردهای EMC ،CE، قابلیت اطمینان ، نکات عملی ،اصطلاعات ، قواعد فنی و نکات تصحیح خطا می باشد.

هدف اصلی این راهنما تاکید بر توضیحات مورد نیاز بوده و از نوشتن روابط و فرمول های ریاضی در آن اجتناب شده است تا کاربران بتوانند بدون نیاز به پیشینه علمی تخصصی به راحتی از آن استفاده کنندو تصویر روشنی از مشخصات منبع تغذیه، کاربردها و ملاحظات ایمنی در کوتاه ترین زمان بدست آورند.

 

منابع تغذیه می توانند به صورت موازی با یکدیگر استفاده شوند، در این صورت می توان جریان بیشتری نسبت به جریان ماکزیمم یک منبع از خروجی کشید همچنین می توان برای افزایش قابلیت اطمینان سیستم ، با موازی کردن دو منبع تغذیه یکی از آنها را به عنوان رزرو در نظر گرفت.بایستی دقت شود که اختلاف ولتاژ خروجی دو منبع بسیار کم باشد و همچنین کابل مورد استفاده جهت موازی کردن دارای مقاومت بسیار پایینی  باشد.

     1. منبع تغذیه دارای قابلیت موازی کردن

در ترمینالهای مدلهایی که دارای قابلیت موازی شدن هستند پایه های P , G در نظر گرفته شده است ، با اتصال پایه های P به یکدیگر و همچنین پایه های G ، می توان دو منبع را موازی کرد .لازم است که ابتدا پایه ها P,Gدو منبع به یکدیگر متصل شوند و سپس برق ورودی و اتصال منابع به بار خروجی برقرار شود . مانند شکل زیر

در هنگام موازی کردن توجه به نکات زیر ضروری است :

  1. اختلاف ولتاژ خروجی دو منبع بایستی کمتر از 2% باشد.
  2. سیم کشی ترمینالهای دو منبع تا حد امکان کوتاه و کابلهای مورد استفاده ضخیم باشد.
  3. بعد از موازی کردن ، ظرفیت توان خروجی 90% مجموع توان دو منبع خواهد بود.
  4. در صورتیکه جریان کشی خروجی کمتر از 10 درصد ماکزیمم توان هر منبع باشد ، LEDهای نمایشگر و سیگنالهای وضعیت (pook ,power good, alarm signal) ممکن است به درستی کار نکنند.
  5. از تقسیم مناسب جریان بار بین دو منبع تغذیه اطمینان حاصل شود.در حالت کلی امکان موازی کردن 4 تا 6 منبع تغذیه در یک زمان وجود دارد.
  6. جهت جلوگیری از خروجی ولتاژ ضربه ای در بعضی از مدلهای منبع تغذیه ، بایستی پایه های +s,-s با یکدیگر موازی شوند.

     2. مدلهایی از منبع تغذیه که دارای پایه های P,G نیستند :

  1. استفاده از دیود در پایه های مثبت دو منبع تغذیه – رنج تحمل جریان دیود بایستی بزرگتر از ماکزیمم جریان خروجی منبع باشد علاوه بر این بایستی برای دیود هیت سینک مناسب تعبیه کرد.این پیکر بندی فقط مناسب استفاده از روش موازی کردن برای رزور منبع تغذیه می باشد نه افزایش جریان .

     b. اضافه نمودن مقاومت 0.1 اهم به ترمینالهای مثبت دو منبع تغذیه : این روش برای موازی کردن پاورهای توان پایین مناسب است. اتلاف انرژی در مقاوم و هیت سینک برای آن بایستی در نظر گرفته شود.

     c. هنگام موازی کردن دو منبع تغذیه، جریان نشتی افزایش می یابد. بنابر این در صورت تماس فیزیکی با سطح فلزی آنها می تواند منجر به ایجاد شوک شود. برای جلوگیری از این مشکل با نمایندگی تماس برقرار شود.

11 پاسخ
    • حسام عابدی
      حسام عابدی گفته:

      موازی کردن دو منبع ولتاژ برای بالابردن ضریب امنیت و تقسیم بار بین دو منبع تغذیه همنام و هم توان استفاده دارد. در مصارف حساس برای یک بار مشخص از دو تغذیه با توان دو برابر و اتصال موازی استفاده میشود تا در شرایط کار عادی با کمترین فشار جریانی و توان حرارتی کار کنند و در صورت آسیب یکی از دستگاهها تا جایگزینی دستگاه معیوب ، منبع تغذیه دوم بتواند بار مورد نیاز لود را تامین و به صورت بدون وقفه به کار خود ادامه دهد.

      پاسخ
  1. رضا
    رضا گفته:

    سلام منبع تغذیه اگر در داخلش دیود استفاده شده باشد بازهم باید دوباره آز دیود یا مقاومت استفاده کرد ؟؟؟
    من سه تا آداپتور 12 ولت 1 آمپر داشتم و برای بدست آوردن آمپر 2 و ولتاژ 24 ، دوتا از آداپتور ها رو با دیود موازی کردم و آداپتور سوم رو هم با اینا سری کردم ولی چند لحظه بعدش فیوز آداپتور سوم سوخت … میشه دلیلش رو برام توضیح بدین ممنون
    خواهش میکنم در صورت امکان جواب سوالمو برام ایمیل کنید

    پاسخ
    • عارف
      عارف گفته:

      کامنت قدیمیه ولی پاسخ میدم ممکنه بدرد کسی بخوره
      دوست عزیز موازی بستن دو منبع با دیود درست هستش ولی سری کردن اونها اشتباهه
      واسه موازی کردن باید خروجی هر آداپتور یا رگلاتور یا مبدل dc به dc اول باید ولتاژ خروجی اونها رو تا حد ممکن برابر کرد ( ۰.۰۱ اختلاف ولتاژ باعث نشت به ماژول کناری و داغ شدن اون میشه و کل نیرو از اون ماژول تامین میشه) راه حلش نصب دیود شاتکی با جریان بالا بصورت سری در آداپتور ها و بعد موازی کردن خروجی دیود ها هستش
      چون معمولا منابع سویچیگ توسط رگلاتور ها و گاهی ترانزیستورها تولید میشن( البته غیر اینا راهی نیست) باید به نوع اون ایسی توجه بشه چون اکثرا ولتاژ مثبت رو تغییر میدن که اگه خروجی دو منبع موازی شده رو با این رگلاتور سری بکنید( یعنی منفی منبع قبلی به مثبت آداپتور و مثبت منبع قبلی به منفی آداپتور) چون پلاریته معکوس شده و جریان برگشتی میشه ایسی رگلاتور شروع میکنه به داغ شدن تا وقتی که بسوزه ( حالت اتصال کوتاه) که اگه فیوز داشته باشه فیوز میسوزه( برای اینکار نیاز به رگلاتور های منفی دارید که ساخت اونها هزینه زیادی داره) بهترین کار استفاده از منابع تغذیه سویچینگ افزاینده یا کاهنده ولتاژ( بستگی به استفاده) هستش که ولتاژ همه رو تا حد امکان ست کنید بر اساس مصرف کننده و طبق آموزش بالا با دیود موازی کنید

      پاسخ
  2. بهنام
    بهنام گفته:

    با سلام خواندن ادامه مطلب امکان پذیر نیست!!! اگر مشکل از سایت است لطفا پیگیری بفرمایین.

    پاسخ
  3. یوسف
    یوسف گفته:

    سلام میخواستم بدون برای پاور کامپیوتر در زمان موازی سازی باید کابل های -12 هم به هم متصل بشن یا خیر
    اگر بخوام چند پاور کامپیوتر بهم موازی سازی بکنم یعنی بخوام خروجی 12 ولت با امپر بالاتر از 100 بدست بیارم تقریبا چند پاور نیاز هست و اصلا امکان پذیر هست یا خیر ؟

    پاسخ
    • امیرحسین حاجی لو
      امیرحسین حاجی لو گفته:

      با سلام ، مدارهای حفاظت خروجی ولتاژ در منابع تغذیه کامپیوتر برای موازی شدن طراحی نشده است و موازی سازی برای گرفتن آمپر بالاتر سبب آسیب دیدن یکی یکی دستگاه ها در هر زمان و به طور اتفاقی خواهد شد. توصیه ما استفاده از یک پاور صنعتی با جریانی بین هفتاد تا صد و بیست آمپر بسته به جریان مورد نیاز شماست

      پاسخ
  4. متین
    متین گفته:

    سلام خسته نباشید من دوتا ترانس ۱۲ ولت دارم خاستم ببینم با موازی کردن این دوتا تنراس بهم با دیود امپر دوبرابر میشه یا خیر؟

    پاسخ
    • امیرحسین حاجی لو
      امیرحسین حاجی لو گفته:

      درود و عرض ادب خدمت شما مهندس گرامی
      ترانس شما از چه برندی و چه مدلیه و مشخصاتش چیه؟ آیا قابلیت موازی کردن رو در دیتاشیت منبع تغذیه براتون ذکر کردن یا نه؟

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *