8-4- قابلیت diming

مترجم:حسام عابدی

این راهنما به منظور اطلاع رسانی و احترام به مشتریان ، منتشر گردید،  که در زمینه طراحی، تولید و ساخت و فروش منابع تغذیه سوییچینگو با توجه به آخرین دست آوردهای علمی و قوانین روز تهیه شده است که شامل اطلاعات پایه در پاورهای سوییچینگ ، مشخصات عمومی، تنظیمات ایمنی( ملاحظات ) ، استانداردهای EMC ،CE، قابلیت اطمینان ، نکات عملی ،اصطلاعات ، قواعد فنی و نکات تصحیح خطا می باشد.

هدف اصلی این راهنما تاکید بر توضیحات مورد نیاز بوده و از نوشتن روابط و فرمول های ریاضی در آن اجتناب شده است تا کاربران بتوانند بدون نیاز به پیشینه علمی تخصصی به راحتی از آن استفاده کنندو تصویر روشنی از مشخصات منبع تغذیه، کاربردها و ملاحظات ایمنی در کوتاه ترین زمان بدست آورند.

به علت طولانی بودن محتوا، توضیحات به صورت بخش بخش وارد شده است.

در این فصل ساختار منابع تغذیه LED،  توصیف قابلیت هایی مانند مد های حفاظتی و diming و مساله اتلاف حرارت مورد بررسی قرار می گیرد همچنین راه حل های مناسب برای حل مساله EMC ،  در این فصل ارائه می شود .

دایمینگ به قابلیتی گفته می شود که به وسیله آن می توان کنترل روشنایی LED ها را انجام داد و نور آنها را نسبت به حالت نرمال کمتر و تاریک تر نمود .سری ELN-30/60 می تواند به صورت سفارشی دارای قابلیت دایمینگ باشد. قابلیت دایمینگ دو نوع ورودی 0تا10 ولت DC( که به اصطلاح تایپ D گفته می شود )  و PWM را قبول می کند( به اصطلاح تایپ P گفته می شود ). اگر برای مدار دایمینگ از ورودی تایپ D استفاده شود،  50 % شدت روشنایی LEDها با اعمال ورودی 5 ولت DC قابل کنترل است و در صورت استفاده از تایپ P،  50 % شدت روشنایی با اعمال سیگنال PWM با عرض پالس 50% قابل تنظیم می باشد.کابل خروجی سری ELN-30/60 در صورتی که دارای قابلیت دایمینگ باشد،  4 رشته سیم خواهد داشت، سیم قرمز خروجی مثبت،  سیم مشکی خروجی منفی،  سیم آبی ورودی مثبت مدار دایمینگ و سیم سفید ورودی منفی مدار دایمینگ می باشند.

کنترل دایمینگ با استفاده از تایپ D

دایمینگ LEDهایی که نور سفید دارند به راحتی سایر رنگ ها نیست چون تغییر شدت روشنایی آنها نسبت به جریان، خطی نمی باشد و با اعمال ورودی تایپ D جهت دامینگ این دست از لامپ های LED،  در صورتیکه تغییر جریان خطی باشد،  تغییر رنگ در نور آنها ایجاد خواهد شد لذا راه مناسب برای دایمینگ LEDهای نور سفید استفاده از روشهای کنترلی مانند PWM( مدولاسیون عرض پالس )،  PFM ( مدولاسیون فرکانس پالس ) و PAM( مدولایون اندازه پالس ) می باشد .

کنترل دایمینگ با استفاده از تایپ P

در بین متدهای فوق، تکنیک PWM یک روش تجاری کنترل دایمینگ می باشد. به وسیله آن می توان یک سیگنال پالسی ایجاد کرد که عرض پالسهای آن می تواند قابل تغییر باشد و به واسطه تغییر عرض پالس می توان شدت جریان ورودی به LED ها را تغییر داد و دایمینگ آنها را کنترل نمود .مزیت روش PWM توانایی آن در تامین نور سفید با کیفیت می باشد همچنین کاربرد راحت و راندمان بالایی دارد اما عیب این تکنیک،  تولید نویز الکترومغناطیسی به سبب پالسهای مربعی و همچنین گاهی اوقات تولید نویز صوتی است.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *