در حال حاضر برق جریان متناوب AC در زندگی روزمره ما نقش بسزایی دارد. گرچه هنوز در بسیار از مناطق به برق AC شهری دسترسی ندارند. یکی از راههایی تولید انرژی AC در این مناطق، استفاده از ژنراتورهای برق سوخت فسیلی است. این نوع ژنراتورها که بسیار پر سروصدا هستند و آلودگی زیست محیطی زیادی تولید میکنند، یک تهدید برای تغییرات آب و هوایی و افزایش گازهای کربن و گلخانه محسوب میشوند. در آینده با توجه به رشد انرژی های تجدید پذیر، باعث گسترش کمی و کیفی مبدل های DC به AC خواهد شد که نقش بسزایی در زندگی ما خواهد گذاشت.
اینورترهای سری NTS/NTU و شارژرهای سری NPB از سری محصولات جدید مینول هستند. در ادامه با ذکر چند مثال، توضیح میدهیم که با استفاده این سری محصولات، علاوه بر اینکه مشکل عدم دسترسی به انرژی برق AC در مکان های دور افتاده حل میشود، همچنین میتوانید سیستم برق پشتیبان اضطراری را راه اندازی کنید تا پایداری سیستم برق قدرت شما افزایش یابد.
اینورتر NTS/NTU – سری جدید از اینورترهای مین ول
سریهای NTS/NTU مین ول، یک اینورتر موج سینوسی خالص اند. در این سری جدید اینورتر مین ول شما قادر به تغییر ولتاژ و فرکانس برق خروجی و همچنین تغییر مد ذخیره سازی انرژی آن هستید. تمامی این عملیات براحتی و تنها با تغییر حالت دیپ سوییچهای روی پنل آن، امکان پذیر است. پریزهای خروجی متنوعی برای این اینورتر در نظر گرفته شده تا تمامی مصرف کنندگان این محصول در دنیا، با رعایت تمامی استاندارد ها از این اینورتر استفاده نمایند. این اینورتر به هنگام کاهش و افزایش ولتاژ در سمت ورودی اعلام هشدار میکند و به مد حفاظتی خاموشی میرود تا از تخلیه شدن بیش از حد باتری ها جلوگیری کند. همچنین در سمت پنل جلویی آن یک سوکت RJ-11 تعبیه شده که از طریق آن قادر خواهید بود که از طریق پروتکل سریال وضعیت ولتاژ باتری و ولتاژ خروجی آن را به راحتی مانیتور کنید.
در ادامه چند ویژگی کلید و کاربرد های مربوط به این اینورتر را برای شما تشریح خواهیم کرد.
تنظیمات ولتاژ و فرکانس خروجی و همچنین تغییر مد ذخیره سازی انرژی
روی پنل اینورتر دسته ای از دیپ سوییچ ها قرار دارند که با استفاده از آن قادر به تغییر ولتاژ و فرکانس خروجی و همچنین مد ذخیره سازی انرژی خواهید بود. لطفا به زیر مراجعه کنید تا به طریقه تنظیمات آشنا بشوید.
مد ذخیره سازی انرژی، هنگامی که بار در سمت خروجی توان بسیار کمی مصرف میکند، اینورتر به صورت خودکار خاموش میشود تا از تخلیه شدن باتری جلوگیری کند. اما در مواقعی که در مواقعی که نیاز به برق ضروری و بدون قطعی دارید مثل، کاربرد پزشکی، برای اینکه مطمئن باشید به طور پیوسته برق اینورتر وصل باشد، پیشنهاد میکنیم، مد ذخیره سازی انرژی را خاموش کنید.
تنظیمات کارخانه روی 230Vac/50Hz یا 110Vac/60Hz تنظیم شده و مد ذخیره سازی انرژی آن خاموش است.
پریز برق AC
همانطور که در جدول زیر مشاهده مینمایید، سری اینورترهای NTS/NTU از انواع پریز های برق AC پشتیبانی میکند که وابسته به محل استفاده آن است.
ارتباط سریال RS-232
همانطور که در شکل زیر میبینید، با استفاده از این پروتکل و اتصال بین سوکت RJ-45 و سوکت DB-9 روی PC قادر به مانیتوریگ کردن وضعیت اینورتر خواهیم بود.
سری شارژهای NPB مین ول : یک خط تولید کامل به همراه پوشش محدوده وسیع ولتاژ خروجی
این شارژ قادر به شارژ کردن باتری هم به صورت دو مرحله و هم سه مرحلهای است که کاربر به اختیار خود میتواند انتخاب کند. همچنین از مد خودکار پشتیبانی میکند. در این مد، ولتاژ باتری را اندازه گیری نموده و وضعیت شارژ آن را با استفاده از فناوری داخلی ای که دارد تشخیص میدهد و ولتاژ و جریان را به صورت خودکار تنظیم میکند. همچنین در حالت مقابل شما قادر خواهید بود، ولتاژ و جریان شارژر را با استفاده از پتانسیومترهای Vo و Vi که روی پنل وجود دارند، ولتاژ و جریان شارژ شدن باتری را تنظیم کنید.
برای افزایش پایداری برق اصلی شهری، دسترسی به برق AC در مکان های دور افتاده یا استفاده در حوزه های پزشکی، استفاده همزمان از شارژر NPB و اینورتر NTU/NTS یک راه حل عالی و بهینه میباشد.
چند مثال کاربردی از استفاده سری جدید اینورتر و شارژر های مین ول
کاربرد 1 : سیستم برق قدرت خانگی
تجهیزات : NPB-360-48 + NTS-1200-148 + پکهای باتری + صفحه خورشیدی
همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، یک مثالی از کاربرد در سیستم برق قدرت یک خانه میباشد. تا هنگامی که برق شهری اصلی خانه متصل است، تمامی وسایل در حالت عادی کار میکنند و همچنین به صورت همزمان، میتوانیم با استفاده از شارژر NPB پک های باتری را شارژ کنیم. اگر برق اصلی یا همان برق شهری خانه قطع شود، با استفاده از اینورتر NTS/NTU، انرژی dc ذخیره شده در باتری را به برق متناوب تبدیل و از آن برای روشن کردن وسایلمان استفاده میکنیم.
انرژی ای که صفحات خورشیدی تولید میکند به صورت dc است. با استفاده از این صفحات میتوانیم پک های باتری های موجود را شارژ کنیم و در شب با استفاده از اینورتر آن را به انرژی AC تبدیل کنیم. این کاربرد کاملا برای سیستم هوشمند برق قدرت خانگی مناسب است و علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، از محیط زیست برای نسل های آینده حفاظت میشود.
کاربرد 2 : استفاده در اتومبیل های کمپینگ و تفریحی
تجهیزات : NPB-360-12 + NTU-1200 + پکهای باتری
به تصویری که در ادامه آوردهایم توجه کنید. با استفاده از تجهیزاتی بالا، موفق شدیم که در یک ماشین کمپ، پریزهای برق AC داشته باشیم و در محیط هایی که به پریز برق دسترسی نداریم، از آن استفاده کنیم. مثل شارژ کردن تلفنهای همراه، روشنایی محیط، اجاق برقی و … .
علاوه بر این، اگر در محلی بودیم که به برق شهری دسترسی داشتیم، با پریز دیگری که روی ماشین قرار داده شده، شارژر NPB را به برق متصل کنیم تا پکهای باتری شارژ بشوند و در مواقع نیاز، انرژی آن را با استفاده از اینورتر دوباره به برق AC تبدیل کنیم.
منبع :