زمانی که توان یا جریان خروجی از مقدار ماکزیمم خود افزایش یابد ( 105 تا 150 % ) منبع تغذیه بایستی به وسیله مکانیزمی مانند کاهش جریان خروجی یا قطع جریان ، حفاظت شود . مدهای حفاظتی در برابر اضافه جریان یا بار در انواع زیر تقسیم بندی می شوند :
- محدود سازی جریان به صورت Foldback : در این مکانیزم جریان خروجی به مقدار 20 % از جریان بار کاهش می یابد ( نمودار a در تصویر زیر)
- محدود سازی جریان به صورت constant: در این مکانیزم در صورتی که ولتاژ خروجی به مقدار کمتر از حد تنظیم شده افت پیدا کند ، جریان بار ثابت نگه داشته می شود و یا در بازه مشخصی قرار داده می شود ( نمودار b در تصویر زیر)
- محدود سازی به صورت over-power : در این مکانیزم توان خروجی در هر شرایطی ثابت نگه داشته می شود به عبارتی در صورت افزایش جریان ، ولتاژ متناسب با آن افت پیدا می کند تا مقدار توان ثابت بماند.
- محدود سازی جریان به صورت Hiccup : در صورت آلارم و فعال شدن سیستم حفاظت اضافه جریان ، ولتاژ و جریان خروجی به صورت مستمر قطع و وصل می شود و تا زمانی ادامه می یابد که شرایط پیش آمده اضافه جریان بر طرف شود و سپس منبع تغذیه به صورت اتوماتیک به حالت نرمال خود برده می شود.
- قطع کردن ( shut off ) : در این مکانیزم جریان و ولتاژ خروجی قطع می شود .
روش های ریکاوری منبع تغذیه :
- ریکاوری اتوماتیک ( Auto-recovery ) : زمانی که اضافه ولتاژ یا اضافه جریان بر طرف شد ، منبع تغذیه به صورت اتوماتیک به حالت نرمال خود بر می گردد .
- ریکاوری دستی ( Re-power on ): با بر طرف شدن اضافه ولتاژ یا اضافه جریان ، منبع تغذیه نیاز به رستارت دستی دارد تا به حالت عادی خود بر گردد.
احتیاط : بایستی از اضافه بار یا اتصال کوتاه طولانی جلوگیری شود زیرا باعث آسیب به منبع تغذیه و کاهش طول عمر دستگاه می گردد. در بعضی از مدل های منبع تغذیه از دو طبقه حفاظت اضافه بار یا اتصال کوتاه استفاده شده است ، در صورت وقوع اتصال کوتاه ابتدا منبع تغذیه به یکی از مدهای power limit یا foldback برده می شود و اگر خطای پیش آمده تا مدت زمان مشخصی ادامه داشته باشد ، در لایه حفاظتی دوم منبع تغذیه به مد های hiccup یا shut off برده خواهد شد تا از خطای طولانی مدت جلوگیری شود.